www.solusio.be

Kan je gevelisolatie combineren met crepi?

Gevelisolatie

Benieuwd naar de mogelijkheden van crepi? En kan je woning wel een extra laagje isolatie gebruiken? Dan is het een uitstekend idee om gevelisolatie met crepi te combineren. Crepi neemt weinig plaats in, is relatief voordelig en heeft zelf ook een isolerende werking. Je kan gevelisolatie dus zeker combineren met crepi, we vertellen je er hieronder graag meer over.

Uw gevel renoveren en isoleren? Contacteer ons!

Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis plaatsbezoek

Hoe kan een buitenmuur geïsoleerd worden?

Een buitenmuur kan je op verschillende manieren isoleren. De efficiëntste manier is om de buitenmuur langs buiten te isoleren. Dat gebeurt doorgaans met kunststof isolatieplaten, vaak gemaakt van polystyreen. Ze zijn bijzonder makkelijk te plaatsen en worden doorgaans gelijmd bovenop de oude gevelbekleding.

De isolatieplaten worden vervolgens afgedekt met soort wapening of raamwerk waarop de nieuwe gevelbekleding kan worden aangebracht. De mogelijkheden daarvoor zijn eindeloos. Crepi is razend populair, waarover hieronder meer, maar je kan ook voor steenstrips, houten gevelbekleding, kunststof panelen of nog iets anders kiezen.

Het is ook mogelijk om langs binnen te isoleren, maar dat is niet aan te raden. Je verliest veel binnenruimte en het risico op koudebruggen is groot wanneer de isolatie niet professioneel geplaatst werd. Bovendien heeft gevelisolatie langs buiten ook een hogere isolerende waarde.

Kan je buitenmuurisolatie combineren met crepi?

Crepi en buitenmuurisolatie vormen een gouden duo. Daar zijn verschillende redenen voor.

  • Ten eerste neemt crepi heel weinig plaats in, ideaal in combinatie met gevelisolatiepanelen die wel veel ruimte in beslag nemen.
  • Bovendien is crepi ook relatief goedkoop, zeker in vergelijking met andere soorten gevelbekleding.
  • Ten derde is crepi een bijzonder duurzaam materiaal. Het gaat decennialang mee en is waterbestendig. Dat betekent dat je niet snel last zal hebben van groenaanslag.
  • Tot slot heeft crepi zelf ook een isolerende waarde. Een laagje crepi zal de isolerende werking van de isolatiepanelen dus enkel versterken. Dat is mooi meegenomen!

Uw gevel renoveren en isoleren? Contacteer ons!

Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis plaatsbezoek

Waarom de buitenmuur isoleren?

Het isoleren van de buitenmuur heeft heel wat verschillende voordelen. Meer dan je op het eerste gezicht zou denken.

Het spreekt voor zich dat je flink zal besparen op je energiekosten. De maandelijkse factuur zal aanzienlijk dalen. Ongeveer een vijfde van de opgestookte warmte ontsnapt namelijk via de gevel. Na de ramen en het dak is het het belangrijkste deel van je woning om te renoveren. Je verdient de gevelisolatie met andere woorden snel terug.

Maar ook de waarde van je woning zal stijgen. Een geïsoleerde woning is een pak meer waard dan een niet-gerenoveerde woning. Dankzij de gevelisolatie in combinatie met crepi zal de energiescore van je woning beter zijn. De frisse look van crepi in combinatie met gevelisolatie geeft je woning ook een ware make-over. Dat jaagt de waarde van je stekje alleen maar verder de hoogte in.

Verder verklein je de kans op vochtproblemen aanzienlijk door de gevel te isoleren en te renoveren. Crepi stoot water af en voorkomt dus doorslaand vocht.

Je gevel isoleren en voorzien van een nieuwe gevelbekleding zijn, tot slot, twee klussen die je uitstekend kan combineren. Het maakt het voordeliger om beide werken tegelijkertijd uit te voeren. Indien je gevelisolatie kan plaatsen – er de ruimte voor hebt – dan is het een absolute aanrader om dat te doen.

Hoeveel kost de combinatie van crepi en gevelisolatie?

Een prijs plakken op gevelisolatie en crepi is niet eenvoudig. Hoeveel je betaalt, hangt af van verschillende factoren. Zo moet elke gevel eerst gereinigd en eventueel hersteld worden vooraleer de isolatiepanelen geplaatst kunnen worden. Ook de soort isolatie waarvoor je kiest bepaalt de prijs.

In het algemeen kunnen we stellen dat het isoleren van de gevel langs buiten tussen de 100 en 170 euro per vierkante meter kost.

Daarbovenop komt de prijs van crepi. Daarvoor moet je rekenen op een prijs tussen de 80 en 100 euro. Hier hangt de prijs af van het soort crepi, minerale crepi of de duurdere synthetische crepi, en daarnaast ook van de nodige werkzaamheden.

Wie crepi combineert met gevelisolatie kan een beroep doen op de Mijn VerbouwPremie. Zo druk je de kosten aanzienlijk. In het beste geval krijg je de helft van de factuur terugbetaald. Mooi meegenomen! We maken je graag wegwijs in de premie.

Soorten gevelbekleding

Solusio plaatst crepi en gevelisolatie in jouw buurt

Wil je graag gevelisolatie combineren met crepi? Tuurlijk kan dat! Meer zelfs, het is aangeraden om dat te doen. De experts van Solusio helpt je graag uit de nood. We gaan na of het mogelijk is om gevelisolatie te plaatsen voor jouw woning en we vertellen je alles over de mogelijkheden die crepi te bieden heeft. We hebben bakken ervaring en expertise. Contacteer ons vandaag nog voor een afspraak of meer informatie.

Contacteer ons voor meer info

Nieuwescheldestraat 1-3
9052 Zwijnaarde

Stuur ons een bericht