Gevelisolatie

Soorten gevelbekleding

Gevelwerken van A tot Z

Uw gevel beschermen tegen doorslaand vocht? Of wenst u energiebesparende gevelisolatie en een bijhorende gevelafwerking in bijvoorbeeld crepi of steenstrips bij uw gevelrenovatie? Reken dan op onze expertise.

Hierna krijg je alvast een overzicht van onze voornaamste gevelwerken.

Gratis vochtdiagnose aanvragen

Gevelbescherming met hydrofuge

Gevels hebben doorheen de jaren het meeste te lijden onder neerslag en vorst. Gerelateerd aan deze vochtproblemen kunnen dan ook schimmels, muurzouten, algen of mossen opduiken op de buitenmuren wanneer deze lange tijd blijven aanhouden.

Je doet er daarom goed aan om periodiek de gevel eens op te frissen met een doeltreffende reiniging, eventuele kleine reparaties en een hydrofuge om de gevel voldoende waterbestendig te maken. Zo zit je weer voor jaren safe tegen vocht en kan je genieten van propere buitenmuren.

Contacteer ons vrijblijvend
Gevelbescherming door hydrofuge
Gevelisolatie

Gevelisolatie langs buiten

De energieprijzen swingen de pan uit, en je woning afdoende isoleren is uiteraard de beste remedie tegen hoge stookkosten. Wij voorzien dan ook graag gevelisolatie langs de buitenkant van je woning bij gevelrenovatie.

Op de meeste open en halfopen gevels is gevelisolatie langs buiten wel mogelijk. Al komen we natuurlijk altijd eerst ter plaatse kijken en een voorstel op maat uitwerken.

Diagnose aanvragen

Crepi gevelafwerking

Bij onze gevelafwerkingen leggen wij ons onder meer toe op crepi of gevelbepleistering. Dit is uitstekend te combineren met isolatie en geeft een strak resultaat met bovendien uitstekende waterdichte en beschermende eigenschappen.

Crepi is beschikbaar in tal van structuren en kleuren, informeer gerust naar de mogelijkheden voor uw gevel. Onze experts helpen u graag verder met een passend projectvoorstel.

Contacteer ons
Crepi aanbrengen
Steenstrips in uitvoering

Steenstrips plaatsen

Als alternatief voor de afwerking met crepi, kan je ook voor een gevelbekleding met steenstrips gaan. Dit wordt vooral gekozen wanneer je na het isoleren van de gevel toch een stenenstructuur wil behouden. Met crepi krijg je een volledig bedekkende laag, terwijl je met steenstrips eigenlijk gezaagde stenen rechtstreeks tegen de isolatieplaten kan aanbrengen. Het eindresultaat is een gevel die er net als een gewone bakstenen gevel uitziet.

Steenstrips zijn eveneens in tal van uitvoeringen en kleuren mogelijk. Vraag gerust naar de opties voor jouw gevelrenovatie.

Contacteer ons vrijblijvend

Vaak gestelde vragen over gevelwerken

Hoeveel kost een gevelrenovatie?

Iedere gevel is anders, het is dan ook moeilijk om zomaar een precieze prijs te geven want de oplossing is steeds op maat. Verder zullen er ook meerdere werkposten in dezelfde gevel zitten, wat dan goedkoper uitkomt dan een aparte klus. Denk maar aan de combinatie van gevelreiniging, isolatie en een bepaalde afwerking. Ook de omvang van de gevel speelt natuurlijk een rol. Hier volgen alvast een aantal indicatieve prijzen.

Soort behandeling Prijsindicatie
Muurinjectie tegen opstijgend vocht vanaf € 120 – € 150 per m²
Gevel impregneren of hydrofuge vanaf € 10 – € 35 per m²
Gevelisolatie vanaf € 100 – € 150 per m²
Crepi vanaf € 80 – € 120 per m²
Steenstrips vanaf € 150 – € 200 per m²

Zijn er premies voor gevelwerken?

Voor bepaalde gevelwerken kom je in aanmerking voor renovatiepremies. Zo kan je met gevelisolatie de Vlaamse VerbouwPremie aanvragen. Je kan tot 50% van de kostprijs terugkrijgen als premie.

Daarnaast is een renovatieproject natuurlijk ook aan 6% btw wanneer de woning ouder dan 10 jaar is.

Solusio

Solusio neemt je gevel onder handen

Contacteer ons vrijblijvend voor een gratis offerte

Elke gevel vraagt om een specifieke behandeling. Daarom komen onze experts graag langs om de nodige gevelwerken in kaart te brengen. Dat doen we tijdens een gratis en vrijblijvende diagnose. We stellen je daarna een renovatieplan voor en kunnen ook een prijs op de werken plakken. Zo weet je precies wat je te wachten staat.

Meer informatie? Neem contact op met Solusio en maak een afspraak. We komen graag bij je langs voor een gratis diagnose.

Contacteer ons

Nieuwescheldestraat 1-3
9052 Zwijnaarde

Stuur ons een bericht