www.solusio.be

Vochtbestrijding

Vochtbestrijding prijzen behandelingen

Vochtbestrijding: vochtproblemen, behandeling & prijzen

Vochtproblemen hebben verschillende oorzaken en verschillende behandelingen. Elk vochtprobleem is uniek en vraagt om een specifieke aanpak.

Merk je een vochtplek op in huis? Of hangt er een muffe geur in een bepaalde ruimte en vermoed je dat je woning met een vochtprobleem kampt? Onze vochtexperts komen graag langs om het vochtprobleem te onderzoeken en vervolgens de juiste behandeling voor te stellen. Vochtbestrijding is een kunst op zich. We vertellen je er hieronder meer over.

Contacteer ons

Opstijgend vocht: een hardnekkig vochtprobleem

Opstijgend vocht is misschien wel het bekendste vochtprobleem. Je herkent het als een donkere vochtplek onderaan de muur. Dit vochtprobleem wordt veroorzaakt door vocht dat via de ondergrond in het bouwmateriaal binnensluipt. Dat kan zowel grondwater als regenwater zijn. In dat geval is de waterkering van de woning defect. Eenmaal het vocht een weg vindt naar de bakstenen, kan het steeds hoger in je woning stijgen.

In de meeste gevallen kan je opstijgend vocht een halt toeroepen met een muurinjectie. De aangetaste muur wordt dan geïnjecteerd met een vochtwerend middel. Eenmaal uitgehard, vormt het een fysieke barrière tegen opstijgend vocht. Bij ernstige gevallen van opstijgend vocht kan een muuronderkapping nodig zijn. Er wordt dan een nieuwe waterkering aangebracht.

Vrijblijvende diagnose aanvragen
Opstijgend vocht bestrijden
Gevelrenovatie

Doorslaand vocht in je woning

Bij oudere woningen komt ook doorslaand vocht voor. Er dringt dan vocht binnen in je woning via de gevel. Na verloop van tijd worden de bakstenen van de gevel poreus en nemen ze makkelijker water op. Na hevige regenval kan het vocht dan doordringen tot in de binnenmuren. Ook scheuren of barsten in de gevel kunnen de boosdoener zijn.

Doorslaand vocht los je op door de gevel te herstellen. Eenmaal alle scheurtjes gerepareerd zijn, laat je de gevel impregneren met een vochtwerend middel. Regenwater kan dan niet langer in de bakstenen binnendringen. Deze behandeling wordt een hydrofuge genoemd.

Contacteer ons vrijblijvend

Vochtbestrijding tegen condens en schimmel

Het vaakst voorkomende vochtprobleem is echter condens. In natte ruimtes, zoals de keuken en de badkamer, hangt veel waterdamp in de lucht. Wanneer je die ruimtes niet verlucht of geen ventilatiesysteem geïnstalleerd hebt, kan die waterdamp neerslaan op de koude muren en plafonds. Wanneer die oppervlaktes lang nat blijven, ontstaat een vochtplek en daar komen bijna altijd schimmels op af. Condensproblemen kunnen ook veroorzaakt worden door koudebruggen wanneer de isolatie niet goed geïnstalleerd is.

Condensatieproblemen en schimmels worden behandeld en voorkomen door een mechanisch ventilatiesysteem te installeren. Om schimmels effectief te verjagen, doe je een beroep op een professional. Huis-tuin-keukenmiddeltjes, azijn of bleekwater zijn onvoldoende om de schimmels echt te verdrijven.

Contacteer ons
Ventilatiesysteem installeren
Vocht in de kelder

Bijzonder vochtprobleem: een vochtige kelder

De kelder is de ruimte die het snelst met vochtproblemen te maken krijgt. Niet vreemd, want de kelder wordt omgeven door vochtige ondergrond. Vocht in de kelder kan ontstaan door sijpelwater dat naar binnen dringt, grondwater dat zich een weg naar binnen baant of leidinglekken die voor wateroverlast zorgen. In kelders treedt ook snel condens op.

Gelukkig kan elke kelder terug vochtvrij gemaakt worden. In het beste geval volstaat een muurinjectie, maar meestal zal een kelderdichting nodig zijn. Onze vakmannen brengen dan verschillende lagen van onder andere vochtwerend cement aan. Eenmaal die bekuiping uitgedroogd is, kan je de kelder terug gebruiken zoals voorheen. Bij erg natte kelders is een kelderdrainage nodig. Dan wordt een pompsysteem met een noppenmembraan geïnstalleerd zodat het water continu afgevoerd wordt. Dat systeem wordt verstopt door een nieuwe keldervloer en keldermuren.

Contacteer ons vrijblijvend

Vaak gestelde vragen over vochtbestrijding

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Het is niet gemakkelijk om een precieze prijs te plakken op vochtbestrijding. De prijs wordt bepaald door heel wat factoren. Elke situatie is anders en heeft dan ook een andere prijs. De voornaamste prijsbepaler is de soort behandeling. Ook de omvang van het probleem speelt een belangrijke rol. Hieronder geven we je enkele richtprijzen zodat je alvast een idee hebt van de prijs van vochtbestrijding.

Soort behandeling Prijsindicatie
Ventilatiesysteem vanaf € 1.500 tot € 6.000
Muurinjectie tegen opstijgend vocht vanaf € 120 – € 150 per m²
Gevel impregneren vanaf € 10 – € 35 per m²
Nieuwe gevelbekleding vanaf € 50 – € 300 per m²
Kelderdichting vanaf € 4.000 – € 10.000

Zijn er premies voor vochtbestrijding?

De prijzen van vochtbehandelingen kan je verzachten door een premie aan te vragen. Het bestrijden van vochtproblemen wordt beschouwd als een renovatieproject. Je kan dan ook een renovatiepremie aanvragen.

Voorheen was dat de Vlaamse renovatiepremie en een energiepremie van Fluvius, maar vanaf 1 oktober 2022 werden die premies samengevoegd tot de Mijn VerbouwPremie. Je kan tot 50% van de kostprijs terugkrijgen als premie.

Maaivelddichting

Solusio bestrijdt vochtproblemen in uw woning

Contacteer ons vrijblijvend voor een gratis diagnose

Elk vochtprobleem vraagt om een specifieke behandeling. Daarom komen onze vochtexperts graag langs om de oorzaak van het vochtprobleem te achterhalen. Dat doen we tijdens een gratis en vrijblijvende vochtdiagnose. We stellen je daarna een behandelplan voor en kunnen ook een prijs op de werken plakken. Zo weet je precies wat je te wachten staat.

Meer informatie? Neem contact op met Solusio en maak een afspraak. We komen graag bij je langs voor een gratis vochtanalyse.

Contacteer ons

Nieuwescheldestraat 1-3
9052 Zwijnaarde

Stuur ons een bericht