Houtwormbestrijding

Houtwormbestrijding

Jarenlange expertise in houtwormbestrijding

Vermoed je dat je te kampen hebt met houtworm? Dan is het van groot belang om in actie te schieten. Een houtwormplaag kan namelijk enorme schade aanrichten wanneer je er niet vroeg bij bent.
Hoe herken je een houtwormplaag? En hoe zit houtwormbestrijding precies in elkaar? Bij Solusio vind je experts in houtwormbestrijding. We komen gratis bij je langs voor een diagnose.
Contacteer ons

Hoe kan je houtworm herkennen?

Houtwormen zijn wit van kleur. Je kan ze meestal niet zien, maar wel horen. Ze maken een knagend geluid terwijl ze zich voeden met het hout. Zie je toch een houtworm? Dan betekent dat dat de houtwormplaag al ver gevorderd is. Het is dan extra dringend om snel actie te ondernemen.

In een vroeg stadium kan je een houtwormplaag aan verschillende signalen herkennen. Aan de oppervlakte van het hout kan je meestal kleine gaatjes waarnemen. Dat is waar de volwassen boktor het hout is binnen geboord of waar houtwormen even aan de oppervlakte zijn komen piepen. Een ander duidelijk signaal is wanneer je heel fijn zaagstof ziet liggen op de vloer. Verder brengen houtwormen ook andere insecten met zich mee, vooral kevers.

Vrijblijvende diagnose aanvragen
Houtwormen herkennen
Houtworm in balken bestrijden

Hoe kan je houtworm bestrijden?

Is er effectief houtworm aangetroffen in je woning? Dan is een professionele bestrijdingsdienst wat je nodig hebt.

Bij Solusio injecteren we de houten balken met een biocide. Zo kunnen we verzekeren dat het gif alle houtwormen doodt. Ons biocide is sterk en bijzonder efficiënt. Bij grote houtwormplagen zijn soms meerdere behandelingen nodig om de hardnekkige diertjes uit te roeien.

Een andere methode die we soms gebruiken is vergassing. Dat gebeurt met CO2 of fosforwaterstof. Wanneer we bij je langskomen om de houtwormplaag in kaart te brengen, kunnen we de meest gepaste behandeling opstarten.

Contacteer ons

Waarom moet houtworm snel aangepakt worden?

Houtwormen eten hout en dat maakt ze net zo gevaarlijk. Omdat boktoren veel eitjes leggen, kan een houtwormplaag zich razendsnel uitbreiden. Ze creëren gaten en holtes in houten draagconstructies en dat brengt de stabiliteit van je woning in het gedrang.

Hoe langer je de houtwormplaag onbehandeld laat, hoe gevaarlijker de situatie wordt.
Vermoed je dat er een houtwormplaag in je woning zit? Contacteer dan Solusio. We komen langs om een gratis diagnose te stellen. We kunnen dan de aanwezigheid van de houtworm vaststellen of de net uitsluiten.

Diagnose aanvragen
Waarom houtworm aanpakken

Vaak gestelde vragen over houtwormbestrijding

Houtworm op zolder

Wat is die houtworm eigenlijk?

Houtwormen zijn vervelende diertjes. Het zijn larven van de boktor, ook wel de klopkever genoemd. Houtwormen voeden zich met hout. In de natuur zijn ze te vinden in bomen, maar soms vinden ze hun weg naar de houten delen van een woning. Ze nestelen zich dan in draagbalken, dakconstructies en zelfs in meubelen.

Er zijn heel wat soorten boktorren en houtwormen. Het merendeel kan zich enkel in vochtig hout buitenshuis aarden. Maar er zijn dus ook enkele soorten die in veel drogere toestanden kunnen overleven. Volwassen boktoren leggen hun eitjes in nerven van houten balken. Uit die eitjes ontstaan honderden houtwormen die het hout in je woning opvreten.

Hoeveel kost houtwormbestrijding?

Hoeveel houtwormbestrijding precies kost, hangt af van ontzettend veel factoren. Hoe groter het getroffen gebied, hoe meer werk nodig is en hoe meer je zal moeten betalen. Volstaat een enkele injectie? Of is de houtwormplaag ver gevorderd en zijn er meerdere injecties nodig. Ook wanneer het hout zo aangetast is dat het deels vervangen moet worden, zal je meer moeten betalen.

We komen graag bij je langs om de ernst van de houtwormplaag in te schatten. Dat doen we tijdens een gratis analyse. Contacteer ons voor een afspraak.

Kan je zelf houtworm bestrijden?

Op de markt worden heel wat huis-tuin-keuken-middeltjes verkocht die houtworm zouden kunnen bestrijden. Grootouders zweerden vroeger bij azijn of petroleum. Maar al die producten zijn helaas niet sterk genoeg om houtworm ook echt uit je woning te verdrijven.

Die middeltjes dringen namelijk niet voldoende diep in het hout door, terwijl de meeste houtwormen zich in de houtkern bevinden. Je kan er wel tijdelijk mee voorkomen dat een houtwormplaag in omvang toeneemt, maar eigenlijk bestrijd je enkel de symptomen en niet de oorzaak van het probleem. Zelf houtworm bestrijden is daarom niet aan te raden. In de kern van het hout blijven de houtwormen naarstig verder eten.

Solusio bestrijdt houtworm en andere vervelende indringers

Contacteer ons vrijblijvend voor een gratis diagnose

Zijn de draagbalken in je woning ten prooi gevallen aan de houtworm? Of heb je de houtworm of boktor op andere plaatsen in je woning opgemerkt? Dan neem je beter zo snel mogelijk actie om grotere problemen te vermijden.

Bij Solusio bestrijden we houtworm op een efficiënte manier met professioneel materiaal. Zo ben je snel verlost van de houtworm.

Contacteer ons

Nieuwescheldestraat 1-3
9052 Zwijnaarde

Stuur ons een bericht