www.solusio.be

Hoe een gevel renoveren met steenstrips en hoeveel kost het?

gevel renoveren steenstrips

Steenstrips zijn een uitstekende optie voor wie een gevel wil renoveren. Die dunne bakstenen maken het mogelijk om je gevel in een nieuw jasje te steken zonder ruimte te verliezen of het bakstenen uiterlijk van de woning op te moeten geven.

Maar hoe werkt dat precies, een gevel renoveren met steenstrips? En wat kosten die steenstrips? Je leest het hieronder.

Wat zijn steenstrips precies?

Kies je ervoor om de gevel aan te pakken tijdens de renovatiewerken, dan heb je de keuze uit meerdere soorten gevelbekleding. Naast crepi of sierpleister worden ook steenstrips vaak ingezet. Steenstrips zijn ideaal voor wie de gevel een make-over wil geven maar het typische bakstenen uiterlijk niet willen veranderen.

Steenstrips zijn dunne bakstenen die je niet van echte, brede bakstenen kan onderscheiden. Ze zijn slechts twee centimeter dik. Het voordeel: een nieuwe gevel, tegen de oude gevel, neemt zo amper plaats in. Zo hoef je de ramen mogelijk niet op te schuiven en neemt de gevel minder plaats in.

Waarom kiezen voor een gevelrenovatie met steenstrips?

Steenstrips zijn populair voor wie de gevel renoveert. De belangrijkste reden waarom verbouwers hiervoor kiezen is om te renoveren zonder de look en stijl van de woning te wijzigen. Maar er zijn nog meer voordelen. Zo zijn ze bijzonder sterk en uitstekend bestand tegen regen, hagel en sneeuw. Je zal ook amper ruimte verliezen waardoor de renovatie minder ingrijpend is.

Steenstrips laten plaatsen en gevel isoleren? Contacteer ons!

Maak vrijblijvend een afspraak voor een plaatsbezoek

Steenstrips bestaan in alle kleuren en texturen

Het assortiment is bovendien erg uitgebreid. In welke stijl je woning ook opgetrokken is, je zal altijd een gepaste soort steenstrips vinden. Zo kan je elke soort baksteen die je je kan inbeelden als een steenstrip bestellen. Een landelijke baksteen of net een strakke, zwarte, lage baksteen, het kan allemaal. Ook natuursteen, beton en zelfs kunststoffen gevelbekledingen behoren tot de mogelijkheden.

Tip: combineer met gevelisolatie

Beslis je om de gevel te renoveren, dan raden we je ten zeerste aan om ook gevelisolatie te overwegen. Gevelisolatie wordt rechtstreeks op de oude gevel aangebracht. Die isolatielaag dekken we vervolgens af met de strips. De gevelrenovatie zal zo meer ruimte in beslag nemen, maar je bespaart er wel flink mee op de energiefactuur. Zo’n 30 procent van de gestookte warmte in je woning ontsnapt namelijk via de gevel. Dankzij gevelisolatie, in combinatie met steenstrips, zal je de energiefactuur sterk zien dalen.

Hoeveel kost een gevelrenovatie met steenstrips?

Hoeveel je betaalt voor een gevelrenovatie met steenstrips, hangt van verschillende factoren af. Hoe groter de oppervlakte van de gevel is, hoe meer steenstrips je nodig hebt en hoe meer je logischerwijs zal betalen. Elke soort steenstrip heeft bovendien een ander prijskaartje. We geven je graag meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Als richtlijn geven we een prijs van 150 tot 200 euro per vierkante meter mee. Wil je de gevel ook isoleren, dan moet je daar ongeveer 100 euro per vierkante meter bijtellen. Ook de prijs van isolatie hangt echter van verschillende factoren af.

Solusio: jouw expert voor gevelrenovaties met steenstrips

Bij Solusio kan je terecht voor gevelrenovaties met steenstrips. We geven je graag deskundig advies en vertellen je wat de mogelijkheden zijn. Zo renoveer je de gevel met steenstrips op een veilige en professionele manier. Contacteer ons vandaag nog en maak alvast een vrijblijvende afspraak.

Contacteer ons voor meer info

Nieuwescheldestraat 1-3
9052 Zwijnaarde

Stuur ons een bericht