www.solusio.be

Gevel vernieuwen of renoveren: wat zijn de aandachtspunten?

gevel renoveren steenstrips

Een gerenoveerde gevel geeft je woning een echte make-over. Je huis ziet er als nieuw uit, je verhoogt de waarde van het pand en je beschermt je woning tegen doorslaand vocht. Maar bij het renoveren van de gevel zijn er verschillende belangrijke aandachtspunten waarmee rekening moet worden gehouden. We zetten ze hieronder op een rijtje.

Gevelwerken nodig aan uw woning? Contacteer ons!

Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis plaatsbezoek

Inspecteer de gevel op eventuele gebreken

Voordat je begint met de renovatie, is het essentieel om een grondige inspectie van de gevel uit te voeren. Identificeer eventuele schade, scheuren, vochtproblemen of structurele problemen die moeten worden aangepakt. Een professionele inspectie kan helpen om potentiële problemen vroegtijdig te ontdekken en de juiste aanpak te bepalen. Je wil natuurlijk niet dat je na de gevelrenovatie plots structurele problemen opmerkt.

Overloop de voor- en nadelen van elk type gevelbekleding

Kies zorgvuldig het type gevelbekleding dat het beste past bij jouw renovatiebehoeften en de esthetiek van het gebouw. Overweeg factoren zoals duurzaamheid, onderhoudsvereisten, isolatie-eigenschappen en de stijl van het gebouw. Populaire opties zijn onder andere crepi of steenstrips, sierpleister, hout, metaal of baksteen.

Waarschijnlijk heb je een goed idee van wat je precies wil voor je nieuwe gevel. Wil je de bakstenen look van de gevel behouden? Dan is het aan te raden om voor steenstrips te kiezen. Dat zijn dunne bakstenen van enkele millimeters breed die veel minder ruimte innemen dan echte bakstenen.

Wil je het over een andere boeg gooien? Dan is crepi een goed idee. Je ziet het bij zowel moderne als landelijke woningen. Crepi heeft isolerende eigenschappen, is ademend en beschermt je gevel toch uitstekend tegen vocht. Zoek je iets origineels, dan kan je ook kunststof, houten, metalen of natuurstenen gevelbekleding kiezen. De mogelijkheden zijn werkelijk legio.

Overweeg isolatie bij het renoveren van een gevel

Overweeg om isolatie aan te brengen tijdens de gevelrenovatie. Goede isolatie kan helpen om energie-efficiëntie te verbeteren, de energiekosten te verlagen en het comfortniveau in het gebouw te verhogen. Doorgaans wordt isolatie aan de buitengevel bevestigd. Die isolatiepanelen worden vervolgens afgedekt met de gevelbekleding van jouw keuze.

Ga na of je vergunningen nodig hebt voor het renoveren van de gevel

Controleer of er specifieke vergunningen of goedkeuringen nodig zijn voordat je begint met de gevelrenovatie. Afhankelijk van jouw locatie en het type renovatie dat wordt uitgevoerd, kunnen er regels en voorschriften zijn waaraan je moet voldoen.

Het is belangrijk om de lokale bouwvoorschriften te raadplegen en eventuele vereiste vergunningen aan te vragen voordat je aan de renovatie begint. Contacteer dus altijd eerste de gemeente. Bij het plaatsen van isolatie kan het bijvoorbeeld zijn dat de gevel te dik zal worden, wat niet altijd goedgekeurd wordt door de gemeente.

Gevelwerken nodig aan uw woning? Contacteer ons!

Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis plaatsbezoek

Besteed extra aandacht aan de waterdichtheid van de gerenoveerde gevel

Het is essentieel om de waterdichtheid van de gevel te waarborgen en vochtproblemen te voorkomen.

Zorg ervoor dat alle scheuren en voegen goed worden afgedicht en overweeg het gebruik van waterdichte membranen of coatings om de gevel te beschermen tegen indringend vocht. Dat heet men een hydrofuge of gevelimpregnatie.

Onze experts vernevelen dan een vochtwerend middel op de gevel. Dat zie je niet, het product is volledig transparant, maar je verlengt er wel de levensduur van de vernieuwde gevel mee. En er kan zich ook geen groenaanslag vormen. Enkel voordelen dus.

Vergeet het onderhoud niet

Na de gevelrenovatie is het belangrijk om een onderhoudsplan op te stellen om de gevel in optimale conditie te houden. Regelmatig onderhoud, zoals het reinigen van de gevel, het controleren op scheuren en het bijwerken van de verf of afwerking, kan de levensduur van de gevel verlengen en mogelijke problemen vroegtijdig opsporen.

Gevelbescherming door hydrofuge

Werk altijd samen met professionals voor het vernieuwen van de gevel

Doe altijd een beroep op professionele gevelrenovatie-experts voor het uitvoeren van de renovatiewerkzaamheden. Zij beschikken over de juiste kennis, ervaring en gereedschappen om de renovatie op een veilige en effectieve manier uit te voeren. Daarnaast kunnen experts waardevol advies geven over de beste renovatieaanpak en materialen. Je bespaart er jezelf flink wat kopzorgen en fouten mee.

Gevelisolatie

Solusio renoveert en vernieuwt gevels in jouw omgeving

Er zijn dus heel wat aandachtspunten waar je rekening mee moet houden bij het renoveren van een gevel. Om problemen te slim af te zijn, moet je een expert inschakelen. De vakmannen van Solusio komen graag bij je langs om de gevel te vernieuwen en zien niets over het hoofd. Zo heb je een gerenoveerde gevel die tegen een stootje kan. Benieuwd naar meer? Neem vandaag nog contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Contacteer ons voor meer info

Nieuwescheldestraat 1-3
9052 Zwijnaarde

Stuur ons een bericht