Hoe kan je het beste een witte crepi gevel onderhouden en reinigen?

Soorten gevelbekleding

Een witte crepi gevel is van nature goed bestand tegen weersomstandigheden. De pleister droogt doorgaans snel uit na hevige regenval en heeft een damp-open karakter. Maar toch kan het gebeuren dat je witte crepi gevel na enkele jaren een beetje dof geworden is. Vuil eist na verloop van tijd zijn tol.

Dan is het tijd om je witte crepi gevel een onderhoudsbeurt te geven. Maar hoe doe je dat, een witte crepi gevel onderhouden en reinigen?

Niet elke crepi wordt op dezelfde manier gereinigd

We onderscheiden twee soorten crepi: minerale pleister en kunstharscrepi. Het is belangrijk om te weten welke crepi jij precies hebt, want dat bepaalt hoe de crepi onderhouden en gereinigd moet worden.

  • Minerale crepi is de oorspronkelijke crepi. Het is een mengsel van kalk, zand en cement. Minerale crepi kan in dikke lagen aangebracht worden en is bijzonder stevig en doorgaans behoorlijk korrelig.
  • Kunstharspleister is een mengsel van minerale crepi en kunsthars. Het wordt aangebracht in veel dunnere lagen. Het is meestal ook egaler, er zijn minder korrels en het is slijtbestendiger dan minerale crepi. Beide soorten crepi hebben dus hun eigen eigenschappen en moeten daarom ook op een andere manier gereinigd worden.

Hoe reinig je minerale crepi?

Minerale crepi is doorgaans dikker, maar toch gevoeliger voor schade bij het reinigen. Een minerale crepi heeft een korrelige structuur. Daarom is dit soort crepi gevoeliger voor beschadigingen wanneer je een hogedrukreiniger zou inzetten. Doe je dat, dan zal je de crepi onomkeerbaar beschadigen.

Een vuile minerale crepi gevel kan je makkelijk reinigen door te nevelstralen. Dat is een respectvolle reinigingsmethode die geen schade met zich meebrengt, maar toch bijzonder effectief is.

Mossen, algen en vuil worden verwijderd zonder daarbij crepi mee te nemen. Onze experts gebruiken professionele apparatuur die een mengsel van zand en water op de gevel spuit. Het korrelige zand neemt de vuile deeltjes mee terwijl het water alles voorzichtig wegspoelt.

Crepi op uw gevel laten plaatsen? Contacteer ons!

Maak vrijblijvend een afspraak

Hoe reinig je kunstharspleister of synthetische crepi?

Kunstharspleister is dankzij de kunsthars extra water- en vuilbestendig. Je zal deze gevel dus niet snel hoeven te reinigen. Is er toch wat vuil op je synthetische crepi verschenen? Dan hoef je niet te panikeren, want kunstharscrepi is erg makkelijk schoon te maken.

Eventueel kan je een hogedrukreiniger inzetten, mits je die niet op volle kracht gebruikt. Dat kan in combinatie met een reinigingsmiddel dat voor crepi ontwikkeld werd. Een veiliger alternatief is stoomreinigen.

We brengen dan een reinigingsmiddel aan op de gevel en we gebruiken vervolgens een stoomapparaat om de crepi zelf te reinigen. Stoomreinigen is heel erg effectief, duurt niet lang en is bovendien erg betaalbaar.

Wat als de crepi gevel erg vuil is?

Werd de crepi decennia geleden aangebracht en zijn er barstjes of scheurtjes opgetreden die moeilijk te herstellen zijn? Dan zal een gevelreiniging niet voldoende zijn. Het is dan beter om de gevel te renoveren.

Opnieuw bepleisteren is makkelijk en snel en heeft, natuurlijk, een schitterend resultaat. Je woning zal er meteen terug netjes uitzien én je bent beschermd tegen doorslaand vocht.

Solusio reinigt je crepi gevel op een doeltreffende en veilige manier

Heeft je crepi gevel betere tijden gekend? En wil je graag terug die spierwitte gevel van voorheen? Dan is het belangrijk om de reiniging van de crepi gevel goed aan te pakken. Zet je grove middelen in, dan zal je de crepi gevel beschadigen.

Bij Solusio hebben we de nodige ervaring en expertise met het reinigen van crepi gevels. Wij komen graag bij je langs om de situatie van de crepi gevel te inspecteren en de juiste reinigingsmethode te kiezen. Contacteer ons vandaag nog voor meer informatie en een afspraak.

Contacteer ons voor meer info

Nieuwescheldestraat 1-3
9052 Zwijnaarde

Stuur ons een bericht