Hoe je kelder waterdicht maken langs binnen?

Vocht in de kelder

Heb je last van water in de kelder? Of zijn de muren van de kelder vochtig geworden? Dan is het hoog tijd om in actie te schieten, want vochtige kelders zijn niet onschuldig. Om vochtproblemen in je kelder te voorkomen en bestrijden, schakel je een vakman in. Zo ben je er zeker van dat het vocht voor eens en voor altijd uit je woning verjaagd is. Maar hoe gaat dat in zijn werk, een kelder waterdicht maken langs binnen? We vertellen je er alles over in dit artikel.

Last van vocht in de kelder? Contacteer ons!

Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis vochtdiagnose

Hoe komt vocht in je kelder terecht?

Heeft je kelderruimte te kampen met zwakke plekken of zijn er door de jaren heen kleine scheurtjes ontstaan in de muren of de keldervloer, dan zal vocht van buitenaf gemakkelijk je kelder kunnen binnendringen. Bouwmaterialen worden na verloop van tijd steeds poreuzer en nemen daardoor makkelijker water op. Dat hoeft niet te verrassen, want de kelder wordt omgeven door natte ondergrond. Het is eerder een kwestie van tijd vooraleer het vocht zich een weg naar de binnenmuren van de kelder baant.

Woon je in een gebied met een hoge grondwaterdruk, dan zal je sneller te maken krijgen met een vochtige kelder. De poriën in de bakstenen bezwijken door die druk sneller aan het water rondom.

De kelder waterdicht maken langs binnen met muurinjecties

Een van de meest eenvoudige methodes om vocht uit de kelder langs binnen te bestrijden, is via muurinjecties. Dat kan enkel wanneer je kelder voornamelijk last heeft van één of meerdere zwakke plekjes.

Die muurinjectie gebeurt met behulp van een injectiegel die bestaat uit speciale waterwerende materialen zoals hars of epoxy. De scheuren in het metselwerk of beton worden met die substantie terug waterdicht gemaakt. Vocht krijgt dan geen kans meer om binnen te dringen.

Het voordeel van muurinjecties is dat ze zeer snel en ook voordelig zijn. Bovendien pak je het vochtprobleem heel precies aan, want je kan elke scheur apart behandelen.

Opstijgend vocht

Vochtproblemen in de kelder? Contacteer ons!

Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis vochtdiagnose

Kelderbekuiping: vocht bestrijden in de kelder langs binnen

Een zeer effectieve totaaloplossing is de kelderbekuiping of kelderdichting. Daarbij worden er nieuwe kelderwanden gemaakt, bovenop de oude. Dat gebeurt door verschillende waterdichte cementlagen te voorzien bovenop de bestaande muur en vloer. Daartussen worden fixeerlagen geplaatst voor een optimaal resultaat. Je kan de kelder dan terug gebruiken zoals voorheen. Er wordt als het ware een kelder binnenin de kelder geplaatst.

Dit is de aangeraden methode voor kelders die op meerdere plekken met vocht kampen of wanneer het grondwaterpeil in jouw regio hoog ligt.

Kelderdrainage: voor grote vochtproblemen

Is het vochtprobleem echt groot en staat de kelder vaak onder water, dan kan je nog kiezen voor een kelderdrainage. Er wordt daarbij een pompsysteem op de keldervloer en de kelderwanden geplaatst dat eruitziet als een noppenmembraan. Het vangt het binnensijpelende water op en voert het meteen terug af naar buiten. De membranen worden afgedekt met een nieuwe keldervloer en keldermuren. Je kelder is terug als nieuw.

Solusio maakt je kelder waterdicht langs binnen

Om te achterhalen welke methode het meest geschikt is voor jouw vochtige kelder komen de experts van Solusio graag bij je langs. We nemen de kelder dan onder de loep, zoeken naar de bron van het vochtprobleem en komen met een behandelplan. We geven deskundig en vrijblijvend advies om het vochtprobleem in de kelder langs binnen aan te pakken. Neem contact met ons op en vraag je gratis vochtdiagnose aan.

Contacteer ons voor meer info

Nieuwescheldestraat 1-3
9052 Zwijnaarde

Stuur ons een bericht