www.solusio.be

Hoe bescherm je een crepi gevel tegen vocht?

Muur renoveren buiten

Crepi is van nature een bouwmateriaal dat erg goed bestand is tegen vocht. Crepi laat geen water door en wordt zelf ook niet snel aangetast door vocht. Maar toch kan het gebeuren, na jarenlange blootstelling aan gure weersomstandigheden, dat je last krijgt van groenuitslag. Hoe bescherm je een crepi gevel tegen vocht? Je leest het hier.

Gevelwerken nodig aan uw woning? Contacteer ons!

Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis plaatsbezoek

Een defecte crepi gevel kan tot vochtproblemen leiden

Crepi is een sterk bouwmateriaal. Het bestaat uit een mengsel van zand, cement en kalk. Heb je synthetische crepi, dan wordt er kunsthars als bindmiddel gebruikt. Crepi wordt op een bestaande gevel aangebracht en creëert een mooi, egaal geheel. Het is dan ook bijzonder populair, zowel bij moderne als landelijke woningen.

Maar ook het sterke en waterdichte crepi kan uiteindelijk aftakelen. Dat gebeurt nadat de crepi jarenlang blootgesteld werd aan regen, sneeuw en zowel hoge als lage temperaturen. Daardoor kan er na verloop van tijd groenaanslag ontstaan. Kleine mossen en algen zijn er dan in geslaagd om zich te hechten aan de crepi.

In zeldzame gevallen kan crepi ook scheuren. Dat gebeurt wanneer minerale crepi blootgesteld werd aan grote temperatuurverschillen of simpelweg door slijtage. Op die manier kan er regenwater doordringen tot in de onderliggende bakstenen. We spreken dan van doorslaand vocht. In het slechtste geval kan dat vocht binnendringen tot in de binnenmuren en daar voor vochtplekken zorgen, die overigens vaak gepaard gaan met schimmels. Doorslaand vocht komt gelukkig vaker voor bij oude gevels die niet met crepi bekleed zijn. Crepi biedt van nature een beschermlaag tegen doorslaand vocht, tenzij er zich ergens scheurtjes bevinden.

Crepi is sterk maar moet eveneens onderhouden worden

Het is daarom belangrijk om crepi goed te onderhouden. Zo bescherm je je gevel jarenlang tegen groenaanslag, vochtproblemen en andere risico’s. Crepi onderhoud je door de gevel af en toe te reinigen. Dat doe je niet met een hogedrukreiniger, want zo breng je schade aan. Stoomreinigen is de beste manier om je crepi gevel in de watten te leggen. Daarvoor kan je eveneens een beroep doen op de diensten van Solusio.

Gevelwerken nodig aan uw woning? Contacteer ons!

Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis plaatsbezoek

Hoe herstellen we een beschadigde crepi gevel?

Bevinden er zich scheurtjes in je crepi gevel? Dan laat je die beter zo snel mogelijk herstellen. Dat kan op verschillende manieren. Gaat het om scheuren die behoorlijk diep zijn, dan zullen we die barsten moeten opvullen. Dat doen we met een vochtwerend middel dat snel uitdroogt. Het verspreidt zich in de hele barst en maakt het geheel terug waterdicht.

Gaat het niet echt om scheurtjes, maar is de crepi gevel eerder vaal geworden? Dan kunnen we je voorstellen om de gevel te overschilderen met een vochtwerende verf. Je gevel ziet er zo terug als nieuw uit én je bent beschermd tegen doorslaand vocht.

In het slechtste geval moeten we de gevel van een nieuwe laag crepi voorzien. We raden dat aan wanneer de schade te groot is om injecties te gebruiken. Dat gebeurt bij crepi gevels die lang niet meer onderhouden zijn.

Gevelbescherming door hydrofuge

Bescherm je crepi gevel tegen vocht met een hydrofuge

Maar hoe bescherm je je crepi gevel preventief tegen vochtschade? Dat doe je met een hydrofuge. We raden je ten zeerste aan om de crepi gevel altijd af te werken met een hydrofuge. Zo verleng je de levensduur van de crepi aanzienlijk en hoef je je geen zorgen te maken over groenaanslag of scheurtjes.

Een hydrofuge of gevelimpregnatie is een preventieve vochtbehandeling die bijzonder efficiënt is. Onze vakmannen vernevelen een vochtwerend product bovenop de crepi. Dat middel trekt in de bovenste laag van de crepi en vormt een ondoordringbare barrière tegen vocht.

Regendruppels komen niet langer in rechtstreeks contact met crepi en zo is er dus ook geen voedingsbodem meer voor algen of mossen. Een hydrofuge is overigens volledig transparant en kleurloos. Je crepi gevel zal er dus niet anders uitzien na de behandeling.

We raden een hydrofuge bovendien niet enkel aan bij crepi. Ook bakstenen gevels hebben er baat bij.

Solusio beschermt je crepi gevel tegen vocht

Solusio helpt je graag om je crepi gevel tegen vocht te beschermen. Dat doen we met expertise en professionele apparatuur. Zo blijft je crepi gevel jarenlang in tiptop conditie verkeren.

Wil je graag meer weten over crepi en vochtproblemen? Of wil je graag een hydrofuge op je crepi gevel laten uitvoeren? Neem dan vandaag nog contact op met Solusio. We komen graag bij je langs om het probleem onder de loep te nemen.

Contacteer ons voor meer info

Nieuwescheldestraat 1-3
9052 Zwijnaarde

Stuur ons een bericht