www.solusio.be

Hoeveel kost het om de gevel te laten renoveren?

Crepi aanbrengen

Overweeg je een gevelrenovatie? Dan wil je natuurlijk weten hoeveel het kost om de gevel te laten renoveren. Het is echter niet gemakkelijk om een prijs op het renoveren van een gevel te plakken. Elke gevelrenovatie vereist andere soorten werkzaamheden en er worden andere materialen gebruikt. Toch proberen we je hieronder een richtprijs voor gevelrenovatie te geven.

Een gevel renoveren omvat meer dan enkel nieuwe bakstenen plaatsen

Bij een gevelrenovatie komt heel wat kijken. Het is niet zo dat enkel de oude bakstenen vervangen moeten worden. Een gevel renoveren moet grondig, precies en met expertise gebeuren. Het is veel meer dan een oplapwerkje.

 • De vakmannen van Solusio zullen bij een gevelrenovatie niet alleen de schade herstellen en de gevelbekleding vervangen,
 • maar ook de gevel grondig schoonmaken,
 • eventueel isolatie plaatsen
 • en we kunnen de gevel impregneren om toekomstige vochtschade te vermijden.
 • Daarnaast moet mogelijk de draagconstructie van de gevel versterkt worden of de kozijnen vervangen worden.

Bovendien worden bij elke gevelrenovatie andere materialen gebruikt. Crepi is goedkoper dan steenstrips en gevelisolatie jaagt de kostprijs eveneens de hoogte in. Het is daarom moeilijk om een precieze prijs op het renoveren van een gevel te plakken.

Hoeveel kost het om de gevel te renoveren? Dat hangt dus vooral af van de staat van de gevel en van welke werken er allemaal zullen moeten gebeuren.

Elke gevelrenovatie start met een gevelreiniging

Elke gevelrenovatie start met een grondige gevelreiniging. Dat is iets wat je eigenlijk om de vijf jaar zou moeten laten uitvoeren. In het natte België zijn bakstenen vaak vochtig en vuil en er kunnen zich makkelijk mossen en algen aan de gevelstenen hechten. Dat kan op termijn de gezondheid van de gevel aantasten.

Hoe de gevel gereinigd wordt, hangt af van de gevelbekleding. Een hogedrukreiniger kan bij bakstenen in goede staat, maar is uit den boze bij crepi. Voor sommige gevelbekledingen is het beter om de gevel te stoomreinigen. De specialisten van Solusio hebben de vakkennis om jouw gevel te reinigen zonder schade aan te brengen.

Gevelwerken nodig aan uw huis? Contacteer ons!

Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis plaatsbezoek

Een beschadigde gevel moet hersteld worden

Wie een gevel laat renoveren, laat natuurlijk vooral de schade herstellen. Onder die reparatiewerken vallen heel wat verschillende soorten klusjes.

 • Zo moeten de bakstenen en voegen hersteld of vervangen worden,
 • maar ook de aansluiting tussen de gevelbekledingen, de ramen en het dak wordt nagekeken.

Het is belangrijk om die schade aan te pakken bij het renoveren van een gevel, niet alleen voor het uiterlijk van je woning, maar ook om vochtproblemen te voorkomen. Via scheurtjes en barstjes kan namelijk regenwater in je woning binnensijpelen.

Wat zijn de verschillende opties bij het renoveren van een gevel?

Doorgaans kiest men bij een gevelrenovatie ook voor een nieuwe gevelbekleding. Je stopt de oude gevel dan weg onder een nieuw jasje. Ook hier zijn er heel wat opties. Wil je je woning enkel opknappen zonder het karakter te verliezen? Dan kan je in het geval van bakstenen kiezen voor steenstrips. Dat zijn dunne bakstenen van twee centimeter dik die je tegen de oude gevel kan plaatsen.

Bijzonder populair bij gevelrenovaties is crepi. Die sierpleister geeft je woning een frisse look en past zowel bij landelijke als moderne woningen. Bovendien biedt crepi extra isolerende waarde en het is makkelijk te combineren met gevelisolatie. Verder kan je ook voor natuursteen, kunststof, houten of metalen gevelbekleding kiezen. De mogelijkheden zijn legio.

gevel renoveren steenstrips

Combineer een gevelrenovatie met gevelisolatie

Indien je je gevel renoveert, dan raden we je aan om extra gevelisolatie te overwegen bij de gevelwerken. Dat is een investering die je snel zal terugverdienen. Het betekent een enorme besparing op je energiefactuur én je doet er de waarde van je woning flink mee stijgen.

Gevelisolatie wordt aan de buitenkant van de gevel geplaatst, je moet er dus wel de nodige ruimte voor hebben. Die isolatielaag dek je dan af met de nieuwe gevelbekleding. De Mijn VerbouwPremie drukt de factuur aanzienlijk.

Tip: bescherm je crepi tegen vochtschade in de toekomst met een hydrofuge

Crepi is van nature sterk en vochtwerend. Maar toch kunnen er zich na verloop van tijd mossen en algen hechten aan de korreltjes in de crepi. Die kan je makkelijk verwijderen door je crepi te reinigen, maar je kan crepi daar ook tegen beschermen. We kunnen de gevel impregneren met een vochtwerend middel dat groenaanslag onmogelijk maakt.

Richtprijzen voor gevelrenovatie

Een gevelrenovatie omvat dus een breed gamma aan werken. Dat maakt het onmogelijk om zonder voorinspectie en persoonlijk gesprek een offerte te kunnen opstellen.

Toch geven we je hieronder enkele richtprijzen, zo kan je je alvast een idee vormen bij hoeveel het kost om de gevel te laten renoveren.

 • Gevelreiniging: €350 tot €950
 • Vervangen van voegwerk: €40 per m²;
 • Vervangen van bakstenen: €13 per steen
 • Schoorsteenrenovatie: vanaf €500
 • Sierpleister/crepi: €60 tot €110 per m²;
 • Gevel kaleien: €25 tot €40 per m²;
 • Steenstrips: €200 tot €250 per m²;
 • Houten gevelbekleding: €100 tot €250 per m²;
 • Kunststof gevelbekleding: €75 tot €125 per m²;
 • Metalen gevelbekleding: €100 tot €200 per m²;

Belangrijk: de Mijn VerbouwPremie voor gevelrenovatie

Wie een gevel laat renoveren, maakt aanspraak op de Mijn VerbouwPremie van de Vlaamse overheid. Je kan de Mijn VerbouwPremie aanvragen voor de volgende werken:

 • Gevelisolatie laten plaatsen
 • Asbesthoudende gevelbekleding verwijderen
 • Nieuwe gevelbekleding plaatsen, maar enkel in combinatie met gevelisolatie
 • Optrekkend vocht in de gevel behandelen
 • Vervangen van borstweringen en balustrades
 • De binnenkant van de gevel bepleisteren in combinatie met gevelisolatie
 • Een bestaande spouwmuur navullen met isolatie

De premie geldt enkel voor eigenaar-bewoners uit de laagste en middelste inkomenscategorie en je moet de werken ook laten uitvoeren door een aannemer.

Daarnaast zijn er soms ook gemeentelijke premies waarop je een beroep kan doen. Vraag bij jouw gemeente na wat de mogelijkheden zijn.

Solusio renoveert de gevel van jouw woning

De experten van Solusio hebben bakken ervaring met het renoveren van gevels. Een van onze vakmannen komt graag bij je langs om de gevel te inspecteren en zo een precieze offerte te kunnen opstellen. Zo weet je hoeveel het kost om jouw gevel te laten renoveren. Contacteer ons vandaag nog voor een afspraak of meer informatie.

Contacteer ons voor meer info

Nieuwescheldestraat 1-3
9052 Zwijnaarde

Stuur ons een bericht