Let op voor deze fouten bij het zetten van crepi

Crepi aanbrengen

Crepi is een fantastische manier om je gevel nieuw leven in te blazen. Of je nu een oude gevel op een stijlvolle manier wil renoveren of een nieuwbouwwoning een fris uiterlijk wil geven, crepi is altijd een goed idee. Misschien wil je kosten besparen door de crepi zelf te plaatsen, maar daarvoor waarschuwen we je. Er is namelijk flink wat vakkennis vereist. Hieronder zetten we de meest gemaakte fouten bij het zetten van crepi op een rijtje.

Gevelwerken nodig aan uw woning? Contacteer ons!

Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis plaatsbezoek

Fouten bij crepi met de dakrandprofielen

De meest voorkomende fout gemaakt bij het zetten van crepi gebeurt in de voorbereidende werken. Het is namelijk belangrijk om profielen te gebruiken. Zo kan de crepi zich goed hechten aan de muur. In het bijzonder de dakrandprofielen en de duikrandprofielen zijn van essentieel belang.

De dakrandprofiel zorgt ervoor dat er geen water kan binnensijpelen achter de crepi. De aansluiting van het dak op de crepi is dan helemaal waterdicht. De duikrandprofiel bevindt zich net boven de sokkel en heeft dezelfde functie. Water spoelt op de juiste manier weg en kan niet achter de crepi terechtkomen.

De gevel niet reinigen: een zware fout bij crepi

Er is waarschijnlijk een reden waarom je de oude gevel wil renoveren. Mogelijk zijn er bakstenen of voegen gescheurd, staan de bakstenen niet meer helemaal recht en, vooral, is er sprake van groenaanslag.

Het is bijzonder belangrijk om dat groen te verwijderen. Mossen, algen en schimmels voorkomen namelijk dat het crepi zich kan hechten aan de gevel. Wie de bakstenen niet reinigt, neemt het risico dat de crepi afbladdert.

De foute soort crepi kiezen

Het is verder belangrijk om te weten dat er twee soorten crepi zijn: minerale crepi en synthetische crepi. Minerale crepi is het originele mengsel van kalk, zand en cement. Je kan het in dikke lagen aanbrengen op oude gevels en zo oneffenheden wegwerken.

Heb je een gladde, effen gevel, dan volstaat het echter om kunstharscrepi te gebruiken. Die crepi is extra waterafstotend, maar kan niet in dikke lagen aangebracht worden. Voor oude gevels gebruik je dus beter de minerale crepi.

De crepi foutief aanbrengen

Het kan ook fout lopen bij de crepi zelf. Crepi zetten moet op een bepaalde manier gebeuren.

Minerale crepi wordt doorgaans in één dikke laag aangebracht, maar bij kunstharscrepi zijn er twee fixeerlagen nodig. Die zorgen ervoor dat de crepi zich goed kan hechten.

Crepi plaatsen op een fout moment

Ook het weer speelt een rol. Bij regenweer crepi plaatsen is geen goed idee. Er zullen zich mogelijk lijnen op de crepi vormen wanneer de afwatering langs de gevel verloopt. Afbladderende crepi is dan niet uitzonderlijk. Ook vriestemperaturen verhinderen het plaatsen van crepi, zelfs op een zonnige dag. Het crepimengsel zal dan niet goed presteren.

Gevelwerken nodig aan uw woning? Contacteer ons!

Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis plaatsbezoek

Wat zijn de gevolgen van slecht aangebrachte crepi?

Crepi op een foute manier plaatsen kan voor vervelende problemen zorgen. Zo is het goed mogelijk dat de crepi scheuren zal vertonen. Ook waterschade is reëel. Door de crepi niet goed aan te brengen, kan water achter de crepi terechtkomen en vochtproblemen veroorzaken. Combineer je crepi met isolatie, dan moet je bovendien rekening houden met mogelijke koudebruggen. Die kunnen condens met zich meebrengen, waardoor de crepi afbrokkelt.

Bovendien biedt een vakman ook altijd een garantieregeling. Wie zelf crepi plaatst en fouten maakt, kan niet terugvallen op die garantieperiode. Je moet de crepi dan alsnog door een vakman laten herplaatsen. Geld besparen door zelf crepi te plaatsen is enkel weggelegd voor handige harry’s met ervaring.

Waarom kiezen voor crepi?

Crepi is de perfecte gevelbekleding voor wie relatief goedkoop de gevel wil renoveren. Het is uitstekend bij zowel klassieke, landelijke als moderne woningen. De frisse look van crepi gaat bovendien erg lang mee.

Crepi staat bekend als een waterafstotend materiaal dat niet snel last krijgt van groenaanslag. Je kan crepi bovendien bestellen in zowat elke kleur; er is dus veel meer mogelijk dan wit alleen. En we tippen je ook graag gevelisolatie. Door je gevel langs buiten te isoleren kan je flink wat geld besparen op de energierekening.

Gevelbescherming door hydrofuge

Solusio zet crepi in jouw omgeving

Laat je het zetten van crepi liever over aan een expert? Dan kan je bij Solusio terecht. We kennen crepi als geen ander. Contacteer ons vandaag nog voor een afspraak of meer informatie. We vertellen je alles over de verschillende soorten crepi, de afwerkingsmogelijkheden en de kostprijs.

Contacteer ons voor meer info

Nieuwescheldestraat 1-3
9052 Zwijnaarde

Stuur ons een bericht