Buitenmuur bezetten: hoe werkt dat en hoeveel kost het?

gevel renoveren steenstrips

Het bezetten van buitenmuren is een effectieve manier om je gevel een update te geven, maar ook om je woning beter tegen de weersomstandigheden te beschermen en duurzamer te maken. In dit artikel bespreken we de voordelen van het bezetten van buitenmuren en we vertellen je wat de verschillende opties zijn om buitenmuren te bezetten.

Gevelwerken nodig aan uw woning? Contacteer ons!

Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis plaatsbezoek

De voordelen van het bezetten van buitenmuren

Het herbezetten van buitenmuren biedt talrijke voordelen voor jouw huis.

Een bezette buitenmuur is een mooie buitenmuur

Eerst en vooral zal het bezetten van buitenmuren jouw huis een frisse en moderne uitstraling geven. Je woning ziet er terug als nieuw uit. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar het verhoogt de waarde van je woning ook. Je kan kiezen uit verschillende bezettingsmaterialen, texturen, kleuren en afwerkingen die passen bij jouw persoonlijke smaak en de architectonische stijl van het huis, waarover hieronder meer.

Bescherm je woning tegen vocht

Een goed bezette buitenmuur biedt daarnaast bescherming tegen weersinvloeden zoals regen, wind, en UV-straling. Het bezetsel fungeert als een beschermende laag die voorkomt dat vocht doordringt tot in de constructiematerialen van het huis. Zo voorkom je schade door water en kosten voor vochtbestrijding.

Een bezette muur kan je combineren met isolatie

Het bezetten van buitenmuren kan ook de isolatiewaarde van jouw huis verbeteren, vooral dan wanneer je onder die nieuwe bezetting voor de buitenmuur een isolatielaagje verwerkt. Zo wordt de warmte in de winter beter vastgehouden en blijft het binnen langer koel in de zomer. Dat betekent energiebesparing en dus een lagere energierekening.

Verleng de levensduur van je woning

Een goed bezette buitenmuur vereist over het algemeen minder onderhoud dan onbezette muren. Het bezetsel beschermt de onderliggende structuur tegen slijtage en dat kan helpen om de levensduur van het gebouw te verlengen, waardoor potentiële onderhouds- en reparatiekosten worden verminderd.

Gevelwerken nodig aan uw woning? Contacteer ons!

Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis plaatsbezoek

Wat zijn je opties voor het bezetten van buitenmuren?

Er zijn verschillende opties om buitenmuren te bezetten. Hier zijn enkele populaire methoden:

Buitenmuren bezetten met crepi

Crepi, ook bekend als sierpleister of gevelpleister, is een veelgebruikte optie voor het bezetten van buitenmuren. Het biedt een gladde en naadloze afwerking en is verkrijgbaar in verschillende texturen en kleuren. Crepi kan worden aangebracht met of zonder isolatie.

Gevelbescherming door hydrofuge

Minerale crepi of synthetische crepi?

We onderscheiden twee soorten crepi. Minerale crepi wordt gemaakt van natuurlijke materialen: kalk, zand en cement.

  • Minerale crepi kan je in dikke lagen aanbrengen, wat ideaal is om oneffenheden in oude gevels te verbergen. Minerale crepi is ook damp-open. Dat houdt in dat vocht in de oude gevel nog steeds kan verdampen. Dat is nodig voor wie een oude, vochtige gevel wil bezetten.
  • Daarnaast is er ook nog kunstharspleister. In die crepi worden siliconen verwerkt. Deze variant wordt veel gebruikt bij nieuwbouwwoningen, omdat het extra goed beschermt tegen vocht en het scheurt ook minder snel. Je kan kunstharspleister wel enkel dun laten aanbrengen, wat niet altijd aan te raden is bij oude gevels.
Gevelisolatie

Buitenmuren bezetten met steenstrips

Steenstrips bieden de mogelijkheid om jouw buitenmuren te herbekleden met bakstenen, maar dan zonder al te veel ruimte in te nemen. Steenstrips zijn dunne stroken echte of imitatiesteen die op de muur worden bevestigd. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en texturen. Het voordeel is dat je woning nog steeds de baksteen-look heeft, maar je krijgt niet te maken met ruimteverlies.

Buitenmuren bezetten met een cementlaag

Cementeren, ook wel bekend als gladpleisterwerk, is een eenvoudige en betaalbare manier om buitenmuren te bezetten. Het houdt in dat een dikke laag cementmortel op de muur wordt aangebracht en vervolgens glad wordt afgewerkt. Cementeren biedt een strakke en moderne uitstraling, maar het kan gevoelig zijn voor scheurvorming als de ondergrond niet stabiel is.

Hoeveel kost het om de buitenmuur te bezetten?

De kosten van het bezetten van buitenmuren variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de gekozen bezettingsmethode, de grootte van de muur, de staat van de ondergrond en de regionale prijsverschillen. Het plaatsen van een isolatielaagje drijft de prijs eveneens op. We komen graag langs om een offerte op te maken om jouw gevel te vernieuwen of renoveren.

Solusio bezet buitenmuren in jouw omgeving

Solusio helpt je graag om jouw gevel in een nieuw jasje te steken. Dat doen we met expertise en professionele apparatuur. Zo blijft je bezette gevel jarenlang in tiptop conditie verkeren, verhoog je de waarde van je woning en bescherm je het huis tegen vochtproblemen. Wil je graag meer weten over de mogelijkheden om je buitenmuren te bezetten? Neem dan vandaag nog contact op met Solusio. We komen graag bij je langs om het probleem onder de loep te nemen.

Contacteer ons voor meer info

Nieuwescheldestraat 1-3
9052 Zwijnaarde

Stuur ons een bericht