Hoe bestrijd je de huisboktor?

boktor

De huisboktor is een vervelende gast. De huisboktor brengt houtwormen voort die het hout in je woning flink kunnen aantasten. Niet alleen meubels, maar ook belangrijke draagbalken. De huisboktor tijdig bestrijden is dan ook de boodschap. Hoe vroeger je de huisboktor uit je woning laat verjagen, hoe minder kans er is op grote schade.

Wat is een huisboktor eigenlijk?

De houtboktor of huisboktor is een klein beestje dat grote schade kan aanrichten. De huisboktor voedt zich met hout en legt een heleboel eitjes in dat hout. Na enige tijd komen houtwormen uit die eitjes. Die vormen het grootste probleem. Houtwormen voeden zich met cellulose in allerhande soorten hout. Ze boren zich een weg door houten meubilair, houten draagbalken en ander hout in je woning.

De houtworm kan erg lang aanwezig zijn in het hout, tot wel zeven jaar. De schade die de houtwormen kunnen aanrichten in zeven jaar is desastreus. Ze voeden zich snel en vormen grote netwerken van tunnels in het hout. Het hout is zo minder sterk en de stabiliteit van je woning, indien de huisboktor zich in de draagbalken nestelt, komt in gevaar.

Snel reageren bij de huisboktor is de boodschap

De huisboktor en de houtwormen voeden zich bovendien razendsnel. Ze kunnen grote oppervlaktes hout oppeuzelen in een kort tijdsbestek. Daarom is het belangrijk om de huisboktor zo snel mogelijk te bestrijden. Hoe langer je wacht, hoe groter de schade en hoe duurder de herstellingswerken zullen zijn.

Vochtbestrijding of huiszwambestrijding nodig in huis? Contacteer ons!

Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis vochtdiagnose

Hoe herken je de huisboktor in je woning?

De huisboktor leeft doorgaans in de kern van het hout in je woning. Dat betekent dat ze niet met het blote oog zichtbaar zijn. Toch kan je de huisboktor op verschillende manieren herkennen.

Het meest opvallende verschijnsel zijn de kleine gaatjes in het hout. Dat zijn de uitgangen van het tunnelnetwerk waarlangs huisboktorren kunnen uitvliegen. Op de vloer zal je doorgaans ook zaagsel zien liggen. Dat is afkomstig van het graafwerk van de huisboktorren en de houtwormen. De meeste plagen kan je overigens ook horen. Leg je oor tegen het hout en je kan mogelijk een knagend geluid waarnemen.

Hoe kan je de huisboktor bestrijden?

Het is belangrijk dat de huisboktor op een professionele manier bestreden wordt. Er zijn huis-tuin-en-keukenmiddeltjes op de markt, maar die hebben in het grote merendeel van de gevallen niet het gewenste resultaat. Dergelijke producten dringen namelijk niet diep genoeg door in het hout om alle huisboktorren, eitjes en houtwormen te doden.

Onze experten komen graag langs om een inspectie uit te voeren. We checken dan of er effectief sprake is van de huisboktor. Is dat het geval, dan zullen we nagaan hoe groot de schade precies is. Welke behandeling we voorstellen, hangt af van de omvang van de schade en het soort hout.

We bestrijden de huisboktor door op strategische plekken gaten te boren in het hout. Die vullen we op met een giftig middel dat de huisboktor, eitjes en houtwormen doodt. Dat proces wordt doorgaans verschillende keren herhaald. Enkel zo kunnen we garanderen dat de huisboktor helemaal verjaagd is. Blijven er enkele insecten of eitjes over, dan is de plaag voor je het weet terug.

Na de behandeling is het essentieel om de ruimte goed te verluchten. Zo bescherm je jezelf tegen het giftige injectiemiddel.

Solusio verjaagt huisboktor uit je woning

Wil je afrekenen met huisboktor in je woning? Hoe vroeger je erbij bent, hoe beter. De huisboktor kan ernstige schade aan je woning en je meubilair aanrichten. Zijn de draagbalken aangetast, dan kan zelfs de stabiliteit van je woning in het gedrang komen. Neem vandaag nog contact met ons op voor vrijblijvend advies en een afspraak. We komen graag langs om de mogelijkheden met jou te overlopen.

Contacteer ons voor meer info

Nieuwescheldestraat 1-3
9052 Zwijnaarde

Stuur ons een bericht